hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szentes főtanácsadó lesz?

A friss közlöny szerint felmentette feladatai alól, de nem engedi el a kezét Szentes Tamás egykori tisztifőorvosnak a miniszterelnök. Tegnap hivatalosan is üresenek nyilvánította a székét, de úgy tudni, a tárcán belül kap új vezető feladatot, Kásler Miklós miniszter főtanácsadója lesz, írja a Népszava.

Szentes Tamás orvos, plasztikai sebész közigazgatási karrierje még 2011-ben kezdődött, amikor három éven át Tarlós István főpolgármester helyettese volt, a 2014-es választások után két évig a a kórház fenntartó hivatal főigazgató-helyetteseként dolgozott. Innen nevezték ki tavaly áprilisban az Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkárrá, emlékeztet a lap.

Kásler Miklós miniszter hivatalba lépése után menesztette az összes helyettes államtitkárt. Szentes Tamás, az Országos Tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes-államtitkár posztja meg is szűnik. Mint arról korábban írtunk, a miniszter új struktúrában működtetné a tárcát. Ennek része, hogy a jövőben ismét önálló háttérintézményként működik majd az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH), amit újra független országos tisztifőorvos irányít. A posztra a miniszter Kovács Attilát, az ÁNTSZ egykori népegészségügyi programokért felelős helyettes vezetőjét jelölte.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink