hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Szent Margit szeptembertől szingli lesz

Szeptember 1-jétől önálló költségvetési intézményként működik a budapesti Szent Margit Kórház – írja az MTI.

A hírügynökség az egészségügyért felelős államtitkárság hétfői tájékoztatása alapján ehhez hozzátette: a teljes leválás várhatóan egy hónapot vesz igénybe.

A Szent Margit Kórház alaptevékenysége korábban az aktív és krónikus fekvőbeteg-ellátás biztosítása volt, ezt kiegészítette a művesekezelés és a járóbeteg-szakellátás. Az intézetnek elsődlegesen a főváros III. kerületi lakosságának fekvőbeteg-szakellátását kellett megoldania.

Az intézményt 2008 januárjában az egészségügyi reform során a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházai elnevezésű  összevont intézménybe integrálták. Önállóságának visszaállítását tavaly júniusban kezdeményezték a budapesti városvezetők, arra hivatkozva, hogy a Semmelweis-terv szerint Budán egy sürgősségi centrumot hoznának létre, a Margit Kórház pedig "nem fér bele a profilba". A leválasztásig a kórházak állami kézbe adása miatt nem jutott el a főváros, azonban az akkori Nemzeti Erőforrás Minisztériummal (ma Emberi Erőforrások Minisztériuma) kötött megállapodásban rögzítették a szándékot.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda polgármestere hétfői közleményében köszönetét fejezte ki Tarlós István főpolgármesternek és a kormányzatnak, azért, hogy lehetővé teszik a kórház önállósodását.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink