hirdetés
2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés

Szekszárdon több mint fél évet kell várni urológiai vizsgálatra

Már csak decemberre adnak urológiai időpontot a 200 ezer ember ellátásáért felelős szekszárdi Balassa János kórházban, közli az RTL.

Az RTL Híradója felhívta a kórházat, a betegirányító pedig azt mondta, ha akut panasza van a betegnek, és a háziorvosa ráírta a beutalóra, hogy sürgősségi, akkor ki lehet ott várni a sort, más opció nincs. Más szakellátásnál nem kell ennyit várni, a híradó riporterének a betegek azt mondták, bőrgyógyász szakrendelésre három hónapra kaptak időpontot, CT vizsgálatot pedig egy hónapon belül elvégeztek.

A szekszárdi kórházi főigazgatósága szerint azért kell ilyen sokat várni urológiára, mert „az utóbbi időben megnőtt az urológiai szakellátásra érkező betegek száma”, de a hivatalos válasz szerint sürgős esetekben nem kell várakozni. A hétvégi ügyelet viszont Szekszárdról Pécsre került.

Az híradónak nyilatkozó Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász szerint azért is lehetnek ilyen hosszúak a várólisták, mert Magyarországon kiugróan magas az orvos-beteg találkozások száma, és mivel az alapellátás nem tud megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtani, a háziorvosok túl sok beteget küldenek a kórházba.

(forrás: RTL.hu)

Könyveink