hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Szegedi sikerek

Egy magyar molekuláris medicina kiválósági központ létrehozásáról és az IIASA-SHIBA minőségfejlesztési díj ismételt elnyeréséről is beszámolnak a szegedi egyetem honlapján.

Első körben több mint 150 millió forint uniós támogatást nyert el a Horizont 2020 program úgynevezett Teaming akciója keretében a Szegedi Tudományegyetem részvételével megalakult konzorcium. E csoport célja: egy magyar molekuláris medicina kiválósági központ létrehozása, illetve az alapkutatási eredmények klinikai alkalmazásának elősegítése.

– Egy hazai molekuláris orvostudományi kiválósági központot fogunk létrehozni. E virtuális centrum a Magyarországon molekuláris orvostudománnyal foglalkozó legkiválóbb kutatócsoportokat köti egy hálózatba. A Szegedi Biológiai Központ és az European Molecular Biology Labolatory (EMBL) által közösen beadott pályázatban közreműködő partnerek  egymást erősítve dolgoznak – mutatja be a Horizon 2020 Teaming programjában elért magyar siker hátterét Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese az egyetemi honlapon

*

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja második alkalommal nyerte el az IIASA-SHIBA minőségfejlesztési díjat – számol be cikkében az u-szeged.hu.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)
hirdetés

Könyveink