hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Százmilliárdot hozna a jobb táplálkozástudatosság

Legalább évi százmilliárd forint megtakarítást jelenthetne az egészségügynek, ha javulna a lakosság táplálkozástudatossága, mondta Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a cukorbetegség miatt az egészségügyi kassza kiadása 216 milliárd forint volt egy év alatt, és egyéni szinten is komoly kiadást jelentenek a munkából való kiesés miatti vagy az ápolási költségek.

A lakossági szűrések mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyarország cukormentes tortájával próbál tenni a lakosság egészségtudatosságáért. Már hat éve ezzel a tortával szeretnék megmutatni, hogy van olyan édesség, ami finom és egészséges is egyben, mondta.

A Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének idén a Pöttyös Pannit választották. Ez a torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet; az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is. A tortát először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink