hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Százéves ötlettel gyógyítanák a rákosokat

Az egyelőre csak elméletben működő vírusterápia lényege az lenne, hogy a betegekbe olyan vírusokat juttatnak, amelyek megtalálják és kiirtják a tumorsejteket, ám békén hagyják az egészségeseket.

Ezért a kiválasztott vírusokat – a természetben is létezőkből kiindulva – úgy eszkábálják össze Petri-csészében, hogy minél jobban megfeleljenek ezen kívánalmaknak.

Olyannyira nem új keletű a tumorok fertőzéssel gyógyításának ötlete, hogy egy Bécsben praktizáló magyar orvos, bizonyos Kovács doktor már 1893-ban leukémiás páciense állapotának rejtélyes – feltehetően hirtelen jött lázas megbetegedésnek köszönhető – javulásáról cikkezett. Mivel a vírusfertőzésekről akkortájt igen keveset tudtak, Kovács doktor csak annyit valószínűsített, hogy a „gyógyító” kór influenza, kanyaró vagy herpesz lehetett. A csodás bécsi gyógyulás jórészt visszhang nélkül maradt, így a (vírus)fertőzések rákbetegekre esetenként gyakorolt jótékony hatásának felismerését a nemzetközi szakirodalom George Dock michigani orvosprofesszornak tulajdonítja. Ő 3-4 évvel Kovács doktor után szintén influenzán átesett leukémiások állapotjavulását figyelte meg – derül ki Sinkovics József és Horváth József Amerikában élő magyar rákkutatók Viral Therapy of Human Cancers (Daganatos megbetegedések vírusterápiája) című, 2005-ös szakkönyvéből.

A teljes cikket a HVG e heti számában olvashatja.

(forrás: HVG)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés