hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Sürgősségi osztállyal bővülhet a kaposvári és a siófoki kórház

Európai színvonalú sürgősségi osztállyal bővülhet a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház és a siófoki Városi Kórház; az előbbi 520, az utóbbi pedig 631 millió forintos fejlesztést valósíthat meg a kormány döntése nyomán – tájékoztatta Kolber István (MSZP) kutatás-fejlesztési államtitkár pénteken az MTI-t.

Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője közölte: az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával 26 magyarországi kórház, köztük két somogyi egészségügyi intézmény sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá. 
A tervezett projektek javítják a szolgáltatáshoz való egyenlő hozzáférést, és a lakosság biztonságérzetének és életesélyeinek növelését is szolgálják – emelte ki a politikus, aki egyúttal emlékeztetett arra, hogy a kormány korábbi döntése alapján 12 milliárd forintos támogatással megindulhat a Kaposi Mór Oktató Kórház teljesen új ellátó tömbjének, valamint a kórház műszerellátottságának fejlesztése is.
Kolber István ismertetése szerint a kaposvári kórházban bővítik, illetve korszerűsítik majd a 2005 óta működő sürgősségi osztályt, amelynek jelenlegi 807 négyzetméteres területe 46 négyzetméterrel bővülhet, üzembe helyeznek egy integrált diszpécserközpontot, valamint fejlesztik a részleg infrastruktúráját, illetve gép- és műszerparkját.     
Siófokon az elnyert támogatás révén lehetőség nyílik a betegforgalom racionalizálására és az ellátásszervezés korszerűsítésére, így javulhat az intézményi kapacitás kihasználtsága, továbbá itt is fejlesztik a részleg infrastruktúráját és műszerellátottságát.
Az államtitkár hangsúlyozta: a pályázat kétfordulós, amelynek most az első fordulója zárult le. A második forduló előtt minden – első körben támogatott – pályázat úgynevezett projektfejlesztésen megy keresztül, ezt követően lehet csak végleges nyerteseket hirdetni – tette hozzá Kolber István.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink