hirdetés
2021. május. 13., csütörtök - Szervác, Imola.
hirdetés

Sürgősséggel szigoríthatnak a járványügyi szabályokon

A karanténszabályok megsértése esetén a helyszíni bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról 150 ezer forintra nőhet egy törvényjavaslat alapján, közli a 24.hu.

hirdetés

A javaslatot pénteken nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Aszerint a bírság azonos napon több egymást követő ellenőrzés alkalmával megállapított újabb jogsértések esetén is kiszabható. Az azonos napon elkövetett jogsértések miatt kiszabható bírság legfeljebb 600 ezer forint lehet.

A karanténkötelezett a karanténlakást a hatósági házi karantén lejártát követő napot megelőzően kizárólag az illetékes rendőrkapitányság részére tett bejelentés tudomásulvételét követően, orvos utasítására, megbetegedése miatt – a sürgősségi betegellátást végző személy kíséretében –, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, vagy kormányrendeletben meghatározott esetben hagyhatja el.

A Népszava úgy értesült, hogy hétfőn sürgősséggel szigoríthatnak a járványügyi szabályokon, ami a maszkviselettel kapcsolatos intézkedéseket is érintheti.

(forrás: 24.hu, Népszava)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink