hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Sulyok Tamás látogatóban járt Karsai Dánielnél

Meglátogatta az eutanáziáért küzdő Karsai Dánielt otthonában Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán délelőtt, írja a Magyar Hang.

A találkozó tényét megerősítette a Magyar Hangnak Karsai ápolója, Márkovics Ákos, aki maga is jelen volt az eseményen.

– Több mint félórás beszélgetés volt Dani és a köztársasági elnök között, amely meghitt és jó hangulatban telt. Az államfő biztosította őt arról, hogy emberileg mellette áll – mondta el. Sulyok Tamás arról is beszélt, hogy Karsai Dánielnek a kegyelemi jogkörről szóló kérvényét is mérlegelni fogja, és erről a közeljövőben írásos választ ad. 

 – Nagyon köszönöm, hogy az elnök úr partner volt abban, hogy a találkozónkra nálam kerüljön sor, mert a fizikai állapotom már mást nem tesz lehetővé – idézi a lap Karsai Facebook-posztját, amelyben beszámol a találkozóról.

Mint felidézte, a találkozón ott volt Sulyok egy kolléganője, valamint a testvére, Karsai Péter is.

A beszélgetés empatikus légkörben zajlott, nekem úgy tűnt, az elnök urat őszintén megérintette az állapotom. Természetesen az általam a kegyelmi jogkör gyakorlásában kapcsolatos kezdeményezés is szóba került. Én röviden összefoglaltam az álláspontom. Az elnök úr egyelőre érdemben nem reagált, de ígéretet tett, hogy írásban minden érvre kiterjedő választ ad. Az ALS engem türelemre is tanít, úgyhogy türelmesen várom az elnök úr remélhetőleg pozitív válaszát. Jelenleg itt tartunk – zárta posztját.

(forrás: Magyar Hang)

Könyveink