2021. augusztus. 04., szerda - Domonkos, Dominika.
hirdetés
hirdetés

Stroke prevenció: Fókuszban a pitvarfibrilláció az MHT kongresszusán

Az „Action for Stroke Prevention” elnevezésű, 2009-ben életre hívott nemzetközi szakmai és egészségpolitikai együttműködésről, s annak legfontosabb stratégiai lépéseiről esett szó a Magyar Hypertonia Társaság idei Kongresszusán megrendezett tudományos szimpóziumon. A stroke előfordulásának visszaszorítása és a halálozás csökkentése érdekében létrejött összefogás tizenhét európai szakmai szervezetet számláló szakértői paneljének tagjai – Felicita Andreotti professzor (Katolikus Egyetem, Róma) és Csiba László professzor (DEOEC Neurológiai Klinika) – a nagy ívű kezdeményezés részleteiről számoltak be. Csanádi Zoltán (DEOEC Kardiológiai Klinika) a stroke egyik jelentős kockázati tényezője, a pitvarfibrilláció diagnosztikájáról és kezeléséről kiadott új európai irányelvet ismertette.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Boromisza Piroska
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.