hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Sportkórház: még keresik a helyét

A Sportkórház elköltöztetéséről hoz újabb részleteket a Népszava. A minap írtuk a Magyar Idők nyomán, hogy a kórház feladatait és részlegeit a kormány fel kívánja osztani más intézmények között.

„A tervek szerint – írja a Népszava a Testnevelési Egyetem új kampuszának tervezett építéséről - az egyetem főépülete az OSEI [Sportkórház] területén lévő, szerkezetkész állapotban lévő nagy épületben, az egyes tanszékek, a sportági intézetek, az újonnan létrehozandó sporttudományi labor, valamint a legális teljesítményfokozó és táplálék-kiegészítő szereket bevizsgáló laboratórium a Hauszmann Alajos által tervezett kisebb műemlék épületekben kap helyet. Ezzel kapcsolatban Szabó Tünde sportállamtitkár kifejtette, a kormány úgy döntött, hogy új helyre költöztetik a Sportkórházat, ám hogy hová, arról csak december 16-án határoznak. Az OSEI új helyszíne ad majd otthont egyebek mellett a sportolók járó- és fekvőbeteg-ellátásának, a sportsebészetnek és a rehabilitációnak, a szűrővizsgálatoknak és egyéb, nem betegellátó feladatoknak.

A Sportkórház áthelyezését, illetve az egyetem fejlesztését korábban Balog Zoltán is megerősítette az Inforádióban. Az emberi erőforrások minisztere kifejtette, egy ’kétszámjegyű milliárdos’ beruházást terveznek az egyetemnek, amely átvenné a sportdiagnosztikát a kórháztól: ’itt legyenek a legális teljesítménynöveléssel kapcsolatos kutatások, és valamilyen egynapos ambuláns lehetőség, ami a sportolóknak nem csak azt az érzést adja meg, hogy ők külön vannak kezelve, hanem egy gyors reagálást is lehetővé tesz’” – idézik Balog minisztert a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)

cimkék

hirdetés

Könyveink