hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Egészségipar

Segítség a cukorbetegeknek – ha van iPhone-juk

A Sanofi-Aventis bevezetett egy új iPhone alkalmazást, ami lehetővé teszi, hogy a cukorbetegek pillanatok alatt kiszámíthassák az ételek kalória- és szénhidráttartalmát.
Az új alkalmazás, a GoMeals, a CalorieKing adatbázis felhasználásával teszi lehetővé, hogy az egyesült államokbeli diabéteszesek – vagy akár a fogyókúrázók – leolvashassák 200 étteremlánc menüinek kalória-, szénhidrát-, zsír- és fehérjetartalmát, de ugyanezekre jó becslést kaphatnak ŕ la carte ételek és 25 000 élelmiszer esetében is. Az alkalmazás „Today's Plate” funkciója lehetővé teszi, hogy használói gyorsan kiszámíthassák aznapi kalóriabevitelüket és annak összetételét, amit kördiagram formájában is láthatnak a képernyőn. Az étteremkeresés, különféle szempontok alapján, már csak hab a tortán.
 
Az alkalmazást ugyan az InTouch Solutions fejlesztette ki, de a Sanofi-Aventis nevét viseli, és a Sanofi-Aventis reklámozza az interneten különféle módokon: megjelenik a diabétesz blogokban, a diabétesszel kapcsolatos weblapok bannerein és a betegszervezetek lapjain. Ezen a héten az Apple iTunes áruházában ez volt a hetedik legnépszerűbb ingyenes egészségügyi termék. Az alkalmazással kapcsolatos visszajelzések és a Sanofi-Aventis válaszai a Twitteren olvashatók.
 
A Sanofi-Aventis februárban feltett a YouTube-ra egy videót is, GoInsulin néven, amelyben el kívánja oszlatni az inzulinnal kapcsolatos félreértéseket és mítoszokat. Azóta több mint 400 000 nézője volt, és a cég így el tudott jutni olyan csoportokhoz is – elsősorban a fiatal férfiakhoz –, amelyeket egyébként nehezen tud megközelíteni.
 
A cukorbetegség állandó figyelmet igényel, és ez fáradságos és kellemetlen. Bármit megteszünk, ha azzal csak egy kicsit is meg tudjuk könnyíteni a beteg életét – mondta Lynn Crowe, marketing menedzser.

Az új alkalmazásról a Medical Marketing & Media Online adott hírt.
 
Dr. Weisz Júlia, medicalonline

 

cimkék

hirdetés

Könyveink