hirdetés
2024. június. 22., szombat - Paulina.
hirdetés

Rendőrképzőbe küldik a leendő kórházigazgatókat (Bővítve: A BM...)

A Népszava úgy tudja, az érintetteknek június 17-én kell „bevonulniuk” a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára.

A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik reményeik szerint a tavaly év végén váratlanul és extra gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek. A lap információi szerint a 30 napos bentlakásos kiképzésre, Remeteszőlősre kevesebb mint egy tucatnyi jelöltet „iskoláztak be.” A képzés után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak.

Az ORFK irányítása alatt álló önálló rendőri szervként működő intézményben oktatják, képzik például az utcai rendőrjárőröket, valamint az úgynevezett erdészeti szakembereket: a halászati és a mezőőröket, a hivatásos vadászokat.

A főigazgató-jelöltek kiválasztása az idei évtől kezdődően egy komplex vezető-kiválasztási rendszer alapján történik, ennek része a személyes jelenlétet igénylő továbbképzés is. A továbbképzés alapvetően két részből – elméleti ismeretátadásból, illetve vezetői kompetenciafejlesztő tréningből – áll.

Bővítés:

A Belügyminisztériumot a Magyar Nemzet is megkereste a hír kapcsán. A lap Álhírt közölt a baloldali sajtó a kórházigazgatók továbbképzéséről címmel tette közzé a tárca válaszát, amelyben mindenben megerősítik a Népszava értesüléseit.

Mindössze annyi "cáfolatot" közöltek, hogy "a képzésen részt vevő jelöltek számára szállás biztosított, melynek igénybevétele nem kötelező". A tárca válaszából tehát egyértelműen következik, hogy senkit sem kényszerítenek a bentlakásra, ellentétben azzal, ami a baloldali sajtóban megjelent – írja a lap.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink