hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Rendhagyó kórházi gyermeknap – ajándékozott a Gyermekrák Alapítvány

Hatalmas csomagokkal érkeztek a Madarász utcai kórházba Gyermekrák Alapítvány munkatársai. A Heim Pál Gyermekkórház részeként működő 15 ágyas hematológiai osztály betegei impozáns ajándékcsomagot kaptak, amelyben könyvek, fiús és lányos játékok, logikai és társasjátékok, és több kilónyi gyümölcs volt, csomagonként több mint 10 ezer forint értékben.

„Nagyon hálásak vagyunk a MÓ-TA Kft.-nek, hogy hihetetlen mennyiségű friss gyümölcsöt adományoztak számunkra, hogy ezeket odaadhassuk a Madarász utcai Kórház hematológiáján kezelt gyermekeknek” – mondta Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke. 

Rendhagyó kórházi gyermeknap – ajándékozott a Gyermekrák Alapítvány

A friss gyümölcsökből még a Heim Pál Gyermekkórház konyhájára is jutott. Szintén hatalmas örömet okozott a gyermekeknek, hogy a Bonbonetti Choco Kft. jóvoltából TIBI csokoládét kaphattak. A cég első kérésre igent mondott, és 100 tábla TIBI csokoládét ajánlott fel. Az alapítvány ezeket is szétosztotta a Madarász utcai Kórházban, illetve az Alapítvány székhelyére érkező gyermekek között.

A Heim Pál Gyermekkórház gyermeknapi ünnepségét idén a Gyermekrák Alapítvány is támogatta. "Magunkkal vittünk több kiló gyümölcsöt, és fellépőként Fábián Évát, a Neoton Família volt énekesnőjét, aki műsorával elkápráztatta a gyermekkórház udvarán lévő kis betegeket."

Fábián Éva, a Neoton Família volt énekesnője műsorával elkápráztatta a gyermekkórház udvarán lévő betegeket

Azért a Heim Pál Gyermekkórházat támogatták, mert mint írják évek óta nagyon jó a kapcsolat velük. Már több mint 207 millió forint értékben kaptak tőlünk modern orvostechnikai eszközöket, műszereket, és a Madarász utcai Kórház hematológiai osztálya számára egy speciális ajtót.

A Heim Pál Gyermekkórház munkáját nagyra tartjuk, és kívánunk minden ott fekvő kis betegnek mielőbbi gyógyulást! - áll a szervezet közleményében.

"A Gyermekrák Alapítvány Kiemelkedően Közhasznú Szervezet, jelenleg is 662 rákos beteg gyermeket nevelő családnak nyújt havi 5 ezer forint készpénztámogatást, illetve orvosi tanácsadásunk keretében térítésmentesen biztosítjuk a szupportív (kiegészítő) terápiához nélkülözhetetlen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítőket havi 25-50 ezer forint értékben. Célunk, hogy minél több gyermek gyógyuljon meg a rákból.

Köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették ennek a csodálatos napnak a megszervezését: a gyümölcsöket köszönjük a MÓ-TA Kft-nek, a TIBI csokoládét a Bonbonetti Choco Kft-nek, a gyermekkönyveket az LKG Média könyvkiadónak, és Vajdáné Petrás Sarolta hozzátartozóinak, akik az elhunyt kérésére kegyeleti virág helyett gyermekjátékokat vásároltak, és ezeket a Gyermekrák Alapítványnak ajánlották fel."

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés