2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Rákellenes Világséta

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva meghirdeti az első Rákellenes Világséta (World Cancer Walk) magyarországi szakaszát 2021. január 10-ére.

A Rákellenes Világséta kezdeményezője a Relay For Life nevű civil szervezet. Bár számos séta, túra, felvonulás volt-van-lesz a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, e kezdeményezés formája egyedi, mivel a Rákellenes Világséta egyfajta stafétaként valósul meg.

Minden résztvevő városnak kijelöltek egy időzónát, amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát. Budapest és Magyarország időzónája 2021. január 10-én 15 órától 16 óráig tart.

Az eseményen mindenki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozójával, ismerősével vagy a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni szeretné a daganatellenes harcot. Minden sétálónak regisztrálnia kell, ami ingyenes. A felhívás és a regisztráció (angol nyelven) elérhető a https://www.worldcancerwalk.com honlapon.

A jelentkezéssel a résztvevő vállalja, hogy egy órát sétál a városnak-országnak kijelölt idősávban. A séta történhet egyedül vagy barátokkal (ilyenkor mindenkinek külön kell regisztrálnia). A Magyar Rákellenes Liga kéri, ha valaki úgy dönt, hogy barátaival sétál, kérjük, viseljen maszkot és tartsa meg a szociális távolságot! Ha valaki nem akar messzebbre merészkedni, részt vehet akár úgy is, hogy körbejárja a háztömbjét!

A Rákliga mindenki egészségét és biztonságát garantálni kívánja, ezért hangsúlyosan nem szándékozik a résztvevőket nagy csoportokba toborozni, és úgy sétálni!

A Liga felhívására már 19 magyar város csatlakozott a Rákellenes Világsétához: Budapest, Miskolc, Szeged, Hatvan, Mezőberény, Salgótarján, Gyula, Tamási, Békéscsaba, Sárbogárd, Ózd, Borsodnádasd, Tahitótfalu, Szeghalom, Nagymaros, Debrecen, Kánya, Gyöngyös, Encs.

A séta egyben adománygyűjtés is a rák elleni küzdelemre, adakozni a honlapon lehet a Relay For Life programjaira.

(forrás: VM Sajtóiroda)
hirdetés

Könyveink