hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Papp Lajos kipakolt: mulasztásos emberöléssel vádolja a rektort

A Hírszerző interntes portálon megjelent összeállítás szerint nem csillapodik a Pécsi Szívcentrum körüli botrány: a klinika nyugdíjba készülő igazgatója, Papp Lajos szerint csak külső forrásokkal lehet orvosolni a műszerpark általános amortizációját, és a PTE vezetése mulasztásos emberölést követ el, amikor ezt nem veszi figyelembe. Az egyetemi vezetés szerint azonban Papp kerülő úton privatizálni kívánta a centrumot.

A műszerek amortizációja miatt Papp Lajos intézetigazgató professzor szerint a közeljövőben képtelenné válik a betegek ellátására a Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinikája, amely több megye szívgyógyászati ellátásáért felel.
A Hírszerző internetes portál szerkesztőségének birtokába került a PTE Általános Orvostudományi Karának Tanári Testületén készült hangfelvétel, amely szerint a professzor két hete a PTE rektorának a klinikai halálesetekkel kapcsolatos felelősségéről és szavahihetőségéről is beszélt.
Mint arról korábban beszámoltunk, a Pécsi Szívcentrum igen nehéz helyzete akkor került a szélesebb nyilvánosság elé, amikor június közepén pénzügyi okokból fel kellett függeszteni a tervezett műtéteket és jelenleg csupán a sürgősségi beavatkozásokat lehet végrehajtani. Ennek azonban akár emberéletben is mérhető következményei is vannak - ahogy Papp Lajos a hangfelvételen megfogalmazza, jelen pillanatban csak a "félhalott" betegeket vehetik fel.

>>>A cikk folytatását a Hírszerzőn honlapon olvashatják el. (Kapcsolódó link a cikk mellett jobb oldalon.)

cimkék

Könyveink