hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Összenő, amit összeadnak (FRISSÍTVE)

Az egészségügyi átalakítás részeként Szolnoknak a jövőben egy kórháza lesz: az eddig önálló Hetényi kórház és MÁV Kórház összevontan működik tovább jelenti az MTI.

Az összevonás és a gyógyító munka megosztásának részleteit a következő hónapokban tárgyalja meg a két intézmény menedzsmentje – közölte keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a város fideszes polgármestere. A költségcsökkentést szolgáló összevonás előzményeként a MÁV Kórházat a jelenlegi fenntartójától, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól átveszi az egészségügyi kormányzat - tette hozzá. Szalay Ferenc hangsúlyozta, hogy az új működési formában "a munkahelyek zöme megmarad".

Rudner Ervin, a MÁV Kórház igazgatója újságírói kérdésre elmondta: jelenleg az intézmény belgyógyászati, ortopédiai és reumatológiai osztályán 88 aktív, valamint további 181 krónikus ágy van. Csak az egyeztetések és a feladatok megosztása után derül majd ki, hogy milyen gyógyító munka vár erre a kórházi egységre. Az aktív ágyak száma várhatóan csökken, arra nézve pedig "biztató szavakat kaptak" hogy a mozgásszervi betegségek rehabilitációjával kapcsolatos tevékenység megmaradhat - jegyezte meg.

A polgármester bejelentette: részt vesz és tájékoztatást ad szerda délután a MÁV Kórház dolgozói által szervezett békés demonstráción, amelyet az intézményben lévő munkahelyek megőrzéséért hirdettek meg.

(forrás: MTI)

cimkék

Könyveink