hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Összemérték az emberek és a MI tudását

Kínai orvosok versenyt rendeztek, ahol 15 szakember mérte össze tudását a mesterséges intelligenciával, amely végül gyorsabb és pontosabb munkát végzett, írja az ATV honlapja.

A versenynek két fordulója volt, a feladat pedig agytumorok diagnosztizálása és a vérömleny terjedésének megbecsülése volt. Hiába azonban a szaktudás és az évtizedes tapasztalat, mindkét fordulót a számítógép nyerte.

Ez a rendszer fáradhatatlan és stabil. Úgy tudja felhasználni a klinikai eszközöket, mint senki más. Azt reméljük, hogy ez a verseny segít majd többeknek megérteni a mesterséges intelligencia működését – mondja a kórházigazgató.

A tizenöt, profi orvosból álló csapatnak 66%-os pontossággal sikerült teljesítenie a feladatot. A mesterséges intelligencia viszont náluk gyorsabban kielemezte a több mint kétszáz esetet, és 87 százalékos pontossággal diagnosztizált.

„Nem jegyzi meg az összes daganatot, hanem csak kulcsinformációkat elemez. Amikor egy új esetet adunk neki, összehasonlítja az előzőből nyert információkkal és így diagnosztizál” – magyarázta az egyik fejlesztő.

A rendszert kifejlesztő klinikán már javában alkalmazzák az új technológiát, közli a lap.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés