hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Orvosi fejlesztés: kimennek a nagy piacra

Három magyar egészségügyi szakember és egy közgazdász egy magyar orvostechnikai találmányt próbál üzletileg hasznosítani a tengerentúlon – írja az [origo].

Kapcsolódó cikkek

A Fetaphon nevű készülék, amelyet először 2009-ben mutattak be a fejlesztői, lehetővé teszi, hogy a kismamák otthon is elvégezhessék az úgynevezett ctg-vizsgálatokat. A protokoll szerint a magzati szívhangot és a méhösszehúzódásokat monitorozó ctg-vizsgálat hetente, a szülés előtt pedig két-háromnaponta javasolt, s ez nem kis logisztikai terhet ró a várandós nőkre.

"A készülék eddigi magyarországi tesztelése kiváló orvosi eredményeket hozott, ám ahhoz, hogy üzletileg is nagy dobássá válhasson, az amerikai piac mérete és innovatív szemlélete szükséges" – idézi a szabadalom egyik gazdáját a lap.

Az üzleti modell szerint a Fetaphont az orvostól kapnák a kismamák, vagyis a fejlesztők potenciális ügyfelei az amerikai szülész-nőgyógyászok lehetnek, azt tervezik, hogy hozzájuk helyezik ki a készülékeket. A megoldás az amerikai biztosítókat azért érdekelheti, mert az orvosi állásfoglalások szerint a ctg-vizsgálatok gyakori, akár mindennapos elvégzése csökkenti a magzattal és a szüléssel kapcsolatos kockázatokat. Adott esetben a születési rendellenességek megelőzését is elősegíti, ami csökkentheti a biztosítók kockázatátolvasható a vallalkozoi.negyed.hu-n.

(forrás: [origo])

cimkék

hirdetés

Könyveink