hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Orvosbotrány Orosházán

Korábbi munkahelyén történt ügye miatt első fokon fogházbüntetésre ítélték az egyik orosházi háziorvost, közli a BEOL.

Az egyik háziorvosi körzet betöltésére egy szentesi jelentkező pályázatát fogadta el tavasszal az orosházi képviselő-testület. A  Békés Megyei Hírlapot megkereste a helyi MSZP, mondván, a fideszes többség szavazatával nyerte el a praxist az orvos.

A szocialista képviselők tartózkodtak. Fenntartásaik voltak a pályázót illetően. Kiderült, igazunk volt. Az orvost halált okozó, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt három év fogházbüntetésre ítélte a bíróság, fogalmaztak a közleményben.

A Fidesz orosházi csoportjának elnöksége így reagált: a 8. számú háziorvosi körzet hosszú ideje betöltetlen volt, egyetlen érdeklődő jelentkezett, dr. Loboda Fábián. Nyílt ülésen tájékoztatta a képviselőket az ellene folyó eljárásról. A helyi MSZP (állításával ellentétben) nem jelezte, hogy bármilyen felvetése lenne a pályázóval kapcsolatban.

Az orvos folyamatosan tájékoztatta a város vezetését az ellene folyó eljárásról. Elmondta, az elsőfokú eljárásban született elmarasztaló ítélettel nem ért egyet, küzd az igazáért, reméli, hogy másodfokon felmentő ítélet születik, közli a BEOL.

Könyveink