hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Öreg milliomosoknak kamaszvér

A kaliforniai Szilícium-völgyben az Ambrosia LLC nevű cég fő profilja a vérkereskedelem. Ügyfeleiknek azt ajánlják, hogy kezelésenként 8 ezer dollárért (közel 2 millió forintért) fiatalok vérével frissítik fel a keringésüket, közli a 24.hu.

Az üzleti modell az orvostudomány egyik kevéssé feltárt területén, a parabiózison alapul, ami két élőlény keringési rendszerének összekapcsolását jelenti. Az első ilyen kísérletet még a XIX. század közepén egy Paul Bert nevű francia kutató végezte el egereken. Az eljárást azóta sok tudós alkalmazta kutatásai során, és megfigyelték, hogy ha különböző korú egyedeket kapcsolnak össze, egy idő után az idősebbek szervezete egyre inkább kezd a fiatalokéra hasonlítani. 

Az Ambrosia alapítója, a 31 éves dr. Jessee Karmazin egy május 31-én tartott konferencián azt mondta, eddig nagyjából 100 ügyfelük van. A vállalkozás vérbankokból veszi a kezeléshez szükséges vért, azzal a kitétellel, hogy a legidősebb donor 25 éves lehet.

Karmazin azt mondja, a vállalkozására azért van szükség, mert az öregedésre nem betegségként tekint az emberiség, ezért nem is igazán foglalkozunk a kutatásával, közli a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink