2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Orbán Viktor: Tizenháromezer oltópontot már kijelölt a kormány

Két csatatéren dolgozunk: a kórházakban és az iskolákban – mondta Orbán Viktor a Magyar Nemzet szerint a Kossuth Rádióban.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a kormányfő hangsúlyozta: a szennyvízminták alapján az elkövetkezendő néhány napban stagnálás várható a járvány terjedésében, az esetszámok emelkedésében. – Két csatatéren dolgozunk, a kórházakban, ahol életeket mentünk, és az iskolákban, ahol munkahelyeket, hiszen a szülőknek dolgozni kell – mondta Orbán Viktor szokásos, péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádióban a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

– A kijárási korlátozásokhoz kapcsolódó szigorú intézkedéseknek a felénél tartunk, mindenkit kitartásra szeretnénk felhívni, kényelmetlen, nehéz, de még előttünk van a fele – fogalmazott, hozzátéve, hogy arra kér mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat. Rávilágított: Az operatív törzs szerint egyre többen kerülnek kórházba, a számuk már megközelítette a tízezret. Jelenleg ennek a számnak a duplája áll rendelkezésre ágykapacitásban – tájékoztatott Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy az egészségügyi dolgozók erejük felett teljesítenek.

Az oktatási intézmények tesztelése kapcsán a kormányfő elmondta saját tapasztatalatait, amely szerint fegyelmezetten, „katonásan” zajlik a folyamat, az első heti szűrés után általános képet kapunk a fertőzöttségről, és folytatódik a tesztelés a következő hetekben is. – Rengeteg önkéntes fiatal vesz részt a munkában, megfelelő védőfelszerelésben.

Orbán Viktor úgy tájékoztatott, hogy az önkéntes oltásra 13 000 oltási helyet jelöltek ki. – Az első körben kevesebb vakcina érkezik – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy először az egészségügyi dolgozók, a rendvédelemi dolgozók, a veszélyeztetettek lesznek beoltva. – Előjegyzésbe fogjuk venni, ki szeretne vakcinát, interneten és levélben is fel lehet iratkozni a listára – emelte ki.

A kormányfő elmondta, kezdődik advent időszaka, az operatív törzs már elkezdett foglalkozni a karácsonyi ünnepek kérdésével és azzal, hogy mi lehet a síszezonnal. Orbán Viktor arra kérte a magyarokat, hogy ne foglaljanak le külföldi utazásokat.

A miniszterelnök megtekintette a tesztelést

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön önkéntesekhez csatlakozva nézte meg az oktatási intézményekben dolgozók koronavírus-tesztelését Bicskén és Tabajdon. A kormányfő a Facebookon közzétett videoüzenetében arról számolt be, hogy a járási hivatal dolgozói fegyelmezetten, pontosan, elkötelezetten, sőt szeretetteljesen végzik a munkájukat – számolt be az MTI.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Orbán Viktor külön köszönetet mondott a tesztelésben segítő önkénteseknek, megjegyezve, közülük is kiemelkedően jól teljesítenek a fiatal orvostanhallgatók.

A miniszterelnök meglátogatta a tabajdi református iskolát is, ahol teszteléseket végeztek. A kormányfő elmondta, reméli, hogy legfeljebb csekély számban lesznek fertőzöttek a pedagógusok között. Kiemelte, megnyugtató benyomásokat szerzett útján. "Az ország működik, teljes fegyverzetben védekezünk a vírus és a járvány ellen" – jelentette ki.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés