hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Orbán Viktor: Most menjenek szabadságra!

Az oltás második dózisát 137 ezer ember nem vette fel, hangzott el az Origo szerint a miniszterelnök péntek reggeli interjújában.

Öt és fél százalékos gazdasági bővülés esetén a gyermekes családok visszakaphatják a 2021-es személyi jövedelemadójukat – erősítette meg szerdai bejelentését Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az Origo beszámolója szerint, de hozzátette, hogy erről a kérdésről még szó lesz a következő nemzeti konzultációban is.

Orbán Viktor elmondta, hogy számára a legfontosabb kérdés, hogy egyetért-e az ország abban, hogy a pandémia után egy megváltozott világ jön, mert ha ez így van, akkor nem ugyanúgy kell a dolgainkat csinálni, mint korábban és alkalmazkodnunk kell az új környezethez. A miniszterelnök szerint nagy változások jönnek, várható, hogy lesznek még további járványok. Úgy fogalmazott, hogy a "járványok és a népvándorlások korát éljük és ezekre a kihívásokra kell felkészülni".

Vannak, akik nem veszik fel a második oltást, nekik érvénytelen lesz majd a védettségi igazolványuk folytatta a kormányfő. Felnőtt emberek vagyunk, a saját és a gyermeke sorsáért mindenki maga felelős. Van 137 ezer ember, aki nem vette fel az oltást. Őket arra kérjük, hogy ezt tegyék meg, mert kénytelenek leszünk törölni a védettségüket. Természetesen ez azokra vonatkozik, akik nem egészségügyi okokból, vagy orvosi tanácsra nem tudtak hozzájutni a második adag vakcinához – emelte ki.

Tíz nap fizetett többletszabadságra jogosultak a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő emberek a kormány szerdai döntésének értelmében. Ennek kapcsán a kormányfő elmondta, hogy mindenkit megviselt a válság, de főleg azokat, akik a frontvonalban dolgoztak. A rendvédelmi, a szociális és egészségügyi dolgozók 16 órákat dolgoztak, hétvégenként is. Arra kérte őket, hogy vegyék ki ezt a tíz nap szabadságot, mert most megtehetik, ahogy a járványhelyzet javul.

A miniszterelnök a minimálbéremelésről elmondta, 2010-ben a devizahiteles kétségbeejtő idő óta is nagyot emelt a kormány, de ez még mindig nem elegendő. Ha egy biztonságos kevésbé törékeny gazdaságot akarunk látni, akkor a családokat kell erősíteni első sorban. A minimálbér célértéke 200 ezer forint, de ez nem csak a kormányon múlik.

Úton a reggeli interjúra (Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala)
Úton a reggeli interjúra (Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala)

(forrás: Origo)
hirdetés

Könyveink