2024. április. 17., szerda - Rudolf.

Orbán: Kásler Miklósnak hálával tartozunk

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában nyilatkozott péntek reggel, számol be a Magyar Nemzet.

A kormányfő elmondta: mindig vannak olyanok akik aggódnak, de az a fontos hogy olyanok is legyenek, akik cselekednek, a kettő között jó arányt kell találni. Hangsúlyozta: Kásler Miklós miniszternek hálával tartozunk, mert az első hullám felett aratott győzelem után nem tették ölbe a kezüket, hanem egész nyáron ezzel foglalkoztak, ezért nem oszlattuk fel az operatív törzset sem.

Így elmondható, hogy állig felfegyverkezve várjuk a vírus második hullámát. Most már sok hónapnyi tapasztalat van a hátunk mögött – tette hozzá Orbán Viktor a Magyar Nemzet szerint.

A miniszterelnök kifejtette, az a jó, ha minél több egyetértési pont jön létre, hiszen a védekezés azon múlik, hogy az emberek egyetértenek-e, elfogadják-e az intézkedéseket. Ebben nagy segítség a nemzeti konzultáció, amelyet 1 millió 7-800 ember küldött vissza.

A fertőzöttek és ezzel párhuzamosan a kórházi ágyak számának növekedése összefüggésében Orbán Viktor leszögezte, az első és legfontosabb, hogy menteni kell az életeket, hogy megteremtsék az iskolák működtetéséhez szükséges feltételeket, és hogy a gazdaság ne csak működőképes maradjon, hanem fel lehessen pörgetni. Hozzátette: a fiatalok felelőssége megnőtt, hiszen nyáron valószínűleg sokan kapták el a vírust. A miniszterelnök arra kéri a fiatalokat, viseljenek felelősséget, tartsák be azt a néhány szabályt, ami van, mert nem a maguk fejére, hanem az idősekre hozhatnak nagy bajt.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e elegendő kórházi ágy, Orbán Viktor elmondta: nagy kapacitásokat szabadítottak fel és a magyar egészségügy tavasszal átment egy olyan próbán, hogy tudjuk, mit kell tenni a legrosszabb helyzetben is. Nem fordulhat elő, hogy a világban hiány lép fel, mert mindent tudunk gyártani a vakcinán kívül.

 

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés