hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Orbán: Ha kell harmadik oltás, az is elérhető lesz a magyaroknak

Mindenki biztos lehet abban, hogyha esetleg kell harmadik oltás, az is elérhető lesz a magyaroknak – közölte Orbán Viktor a Magyar Nemzet szerint.

Magyarország térhet vissza legkorábban a normális élethez Európában Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök a Kossuth Rádióban arról is beszámolt, hogy még májusban elérhetjük az ötmilliós átoltottságot, amit követően további lazítások várhatók, írja a Magyar Nemzet.

A portói csúcson szerzett tapasztalatairól beszámolva a kormányfő úgy fogalmazott, hogy Nyugat-Európában 1-2 hónappal mögöttünk járnak, ott még az időseket oltják, míg nálunk már a fiatalok tömegei is megszerezhetik a vírus elleni védettséget.

– Az pedig, hogy választani lehet a vakcinák közül, engem is meglep. Amikor Pintér Sándor belügyminiszter ezt először felvetette, teljesen abszurdnak tartottam, viszont ő azt mondta, hogy ha jól szervezzük a dolgokat eljuthatunk oda, hogy nemcsak lesz elegendő vakcina, hanem el lehet majd dönteni azt is, hogy ki milyen vakcinával akar majd oltakozni. Tehát ami először abszurdnak tűnt valósággá vált, így nem szabad kishitűnek lenni – fejtette ki a kormányfő.

– Magyar vagyok, ezért sosem leszek elégedett a számokkal – felelte Orbán Viktor a műsorvezetőnek a beoltottak számára feltett kérdésére. Hangsúlyozta: nem szabad elfelejtenünk, hogy az emberéletek védelme a tét. – Miközben az oltásban elsők vagyunk, vannak veszteségeink, ezeket fel kell dolgoznunk – fogalmazott a miniszterelnök.

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológust a ma élő legismertebb magyarnak nevezte a kormányfő, aki annak fontosságáról is beszélt, hogy sajátunkként lássuk a nemzettársaink sikerét. A miniszterelnök úgy vélte, a kisújszállási kutató által kifejlesztett módszernek köszönhetően hatékonyan tudunk majd védekezni a vírusok ellen a jövőben is.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy Magyarország lesz az, amely legkorábban térhet majd vissza a normális élethez Európában, ezzel együtt mindenkit arra kért, hogy a jelenlegi korlátozásokat tartsa be. A miniszterelnök megerősítette, hogy a következő lazítás ötmillió beoltott után lesz. A kormányban úgy látják, hogy ezt a számot még májusban elérjük.

– A tömegrendezvényeken azonban csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni majd – erősítette meg a miniszterelnök. Szerinte az a kérdés, hogy lesz-e hatmillió beoltott, utána lehet majd csökkenteni a védettségi igazolvánnyal látogatható helyek számából.

– Mindenki biztos lehet abban, hogyha esetleg kell harmadik oltás, az is elérhető lesz a magyaroknak – közölte Orbán Viktor, hozzátéve: mostanra már a világ bármely pontján élő magyar állampolgár regisztrálhat, és Magyarországon meg is kaphatja az oltását.

A kormányfő közölte: egy hét múlva várhatóan végleg feláll az újraindítással foglalkozó operatív törzs, amelynek egyik fele a gazdaság újraindításával, másik pedig a gazdaságon túli élet újraindításával fog foglalkozni.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink