hirdetés
2024. július. 16., kedd - Valter.
hirdetés

Optikai csalódás

Szemben az elmúlt napok rémhíreivel: nem igaz, hogy minden szemüveges autóvezetőnek tartalék szemüveget is magánál kell tartania – írja a Népszava.

Félrevezető, illetve félreérthető információk jelentek meg a napokban a rendőrség „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányáról – idézik fel. – November 6-tól december 12-ig tart az országos fokozott közúti ellenőrzés, amelynek során a rendőrség teljes körűen és kiemelten vizsgálja a járművek világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg és/vagy kontaktlencse viselését, illetve a tartalék szemüveg meglétét – közölte a rendőrség. Sokan úgy adták tovább e hírt, mintha minden szemüveges vezetőnek pótszemüveget kellene tartania a kocsijában

Tartalék látásjavítót csak azoknak kell maguknál tartaniuk – tudta meg a Népszava -, akik különleges szemműködési zavarokkal küzdenek, és ezt a jogosítványukban 110-es kóddal jelölik. Ez a vezetői engedélyek számának egy ezrelékét sem érheti el.

Ráadásul hivatalosan az sincs szabályozva, hogy milyen módszerrel ellenőrizze a rendőrség a kontaktlencse viselését, s állítólag ezzel korábban a járőrök nem is igen foglalkoztak – olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava)

Könyveink