hirdetés
2021. szeptember. 27., hétfő - Adalbert.
hirdetés

OMSZ: megbízható a mentésirányítás

A mentésirányítás rendszere folyamatosan és megbízhatóan működik Magyarországon, szögezte le az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-igazgatója.

Győrfi Pál az LMP társelnöke, Hadházy Ákos sajtótájékoztatójára reagált, ahol a politikus a mentésirányításban megvalósult többmilliárdos fejlesztés végrehajását bírálta, és egyebek mellett azt mondta, a mulasztások emberéletekbe kerülhettek.

Az OMSZ közleménye szerint az uniós fejlesztéseknek köszönhetően a mentők korszerű, számítógépes rendszereket használnak az ország 21, megújult mentésirányító központjában, a hívások fogadása, az adatok felvétele és feldolgozása elektronikusan történik, a mentésirányítók munkáját pedig döntéstámogató program segíti. Hozzáteszik, hogy a fejlesztés határidőre megvalósult, az új rendszer bevezetése pedig fokozatosan, a betegbiztonság szempontját elsődlegesnek tekintve történt és történik.

Hadhdázy Ákos egyebek mellett azt kifogásolta egy 2,3 milliárd forintos, valamint egy 1,5 milliárdos uniós program megvalósításával kapcsolatban, hogy előbbit már 2014-ben készre jelentette a mentőszolgálat, ugyanakkor csak 2016-ban kezdték el használni azt, 2016-ban pedig 190 millió forintért írtak ki egy újabb pályázatot a két rendszer összehangolására.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink