hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

A szívelégtelenség kezelése és a szívelégtelenség-vizsgálatok helyzete

Oltassák-e be magukat a szívelégtelenséggel élők?

A Covid-19-pandémia következtében világszerte emelkedő mortalitási adatok látnak napvilágot. A fertőzés hatására de novo szívelégtelenség alakulhat ki, míg a krónikus szívelégteleneknél akut állapotrosszabodás, magas arányú komplikációs ráta, valamint szignifikánsan rosszabb kimenetel figyelhető meg. A világjárvány okozta kihívások a szívelégtelen betegek rendszeres telemedicinális kontrolljával, a bázisterápiás gyógyszerek optimális dózison alkalmazásával, az akut dekompenzációk időben történő felismerésével, Covid-19-fertőzés esetén pedig az alkalmazott gyógyszerek közti interakciók és mellékhatások kivédésével, az állapot progressziója kapcsán bevezetett invazív terápiás lehetőségek időben történő alkalmazásával, illetve a gyógyult betegek szigorú követésével védhetők ki. Ezen túlmenően a Covid-19-pandémia a klinikai vizsgálatok, így a szívelégtelenség kapcsán végzett vizsgálatok szervezését és lebonyolítását is megnehezíti, ami akár a reménykeltő terápiás lehetőségek alkalmazásának késleltetését vagy akár teljes elvetését is eredményezheti.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. RÁBAI MIKLÓS, DR. HABON TAMÁS, Pécsi Tudományegyetem, Klinikai Központ, I. Sz. Belgyógyászati Klinika, Kardiológiai Tanszék, Pécs
a szerző cikkei

(forrás: Medical Tribune)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés