hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Oltásellenesek gyülekeznek az Őrségben

A hatóságok az Őrségben különös jelenségre is felfigyeltek: itt egyre több oltásellenes szülő telepedik le, és orvosok is bátorítják őket – írja az Origo.

A többi megyében a hatóságok némileg alacsonyabb számokról tudnak, van egy hely azonban az országban, ahol mostanában különösen sok oltásellenes szülővel találkoznak, ez pedig az Őrség. Itt ugyanis az elmúlt években több olyan család telepedett le, akik oltásellenes nézeteket vallanak, valamint olyan orvosok is érkeztek, akik sok esetben bátorítják őket.

„A szülők módszere az, hogy folyamatos kérdésekkel árasztják el az egészségügyi hatóságot. Így látszólag együttműködnek a védőnővel, a Gyermekjóléti Szolgálattal és a népegészségügyi intézettel is, de minden lehetőséget megragadnak az időhúzásra, maximálisan kihasználják a jogi lehetőségeket” – mondta Tengelits András, az ÁNTSZ kommunikációs vezetője.

A Vas megyében élő, oltásmegtagadó szülők ráadásul kifejezetten szervezetten, különböző jogi képviseletek segítségét élvezve, felkészülten képviselik nézeteiket. A környéken az utóbbi két évben összesen 30 védőoltás elmaradásával kapcsolatos hatósági eljárás indult. Azonban fontos, hogy az ügyek ennél kevesebb gyermeket érintettek, hiszen jellemző, hogy ugyannál a gyermeknél marad el több védőoltás beadása – olvasható az origo.hu-n.

(forrás: origo)
hirdetés

Könyveink