hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Okos IT megoldások a digitalizálódó egészségügyben

Milyen új üzleti modellek jöhetnek létre kórházak számára a digitalizáció által? Mik a mai trendek a Mobile Health területén? Hogyan kezelhetőek biztonságosan a páciensek érzékeny adatai?

Fejlett információs technológia nélkül ma már nincs korszerű egészségügy. Az IT hatékonyságot és átláthatóságot teremt minden résztvevő számára és lehetőséget kínál egy szakágazatokon átnyúló digitális hálozatósításra, amelyben a beteg áll a középpontban.

A DMEA –  Connecting Healthcare IT rendezvényen, amelyet Berlinben rendeznek meg, minden az egészségügyi IT területén felmerülő aktuális kérdések körül forog. A DMEA (Digital Medical Expertise & Applications), melyet a Bundesverband Gesundheits-IT – bvitg e. V. rendez és a Messe Berlin valósít meg 600 innovatív kiállítóval és 10 000 szakmai látogatóval az egészségügyi IT-szektor vezető rendezvényévé nőtte ki magát Európában.

Szakmai kiállítás és továbbképzés egyben

Integrált, átfogó rendezvényként a DMEA egyesíti a kiállítást és a szakmai konferenciát az akadémiai világgal, valamint a különböző networking lehetőségekkel.

Az egyes elemek tartalmukban, illetve időben is összehangoltak.  A nemzetközi kiállítás átfogó tájékoztatást ad az IT által az egészségügy számára nyújtott új és már alkalmazott megoldásokról, és az első ízben bemutatásra kerülő fejlesztésekről.

A kiállítás további elemei a kongresszus, az akadémia és a networking lehetőségek.

A három nap alatt párhuzamosan zajló előadások keretében foglalkoznak a szakértők az egészségügy aktuális innovációival és trendjeivel. A kísérő rendezvények a szakmai látogató belépővel ingyenesen látogathatók.

Az akadémiai részben a szektor aktuális témáit dolgozzák fel és foglalják össze. Felhasználók és szolgáltatók 4 órán keresztül szakértőkkel közösen dolgoznak ki konkrét megoldási módszereket és innovatív stratégiaalapokat az egészségügyi IT-témában.

Függetlenül attól, hogy piacvezető, vagy startup – a vásáron számos vállalat mutatja be termékeit és szolgáltatásait olyan témákban, mint a mobile healthcare, a klinikai információs rendszerek és az IT-biztonság. Külön területeket szentel a kiállítás egyes kiválasztott témáknak: a mobile health ZONE-ban például az egészségügy digitális korához kifejlesztett jövőbe mutató megoldásokat mutatnak be. A DMEA-n másodszor lesz jelen egy Startup-Café is, ahol fiatal vállalkozások potenciális partnerekkel, befektetőkkel és inkubátorokkal kerülhetnek kapcsolatba.

19 ország, 600 kiállítója várja az egészségügyi IT világában tevékenykedő szakembereket, kórházak, egészségügyi és rehabilitációs intézmények, magánpraxisok képviselőit, startupokat, a mobil egészségügyi ellátás, digitális rendszerek, kommunikációs és telemedicina megoldások után érdeklődőket, valamint egyetemek és főiskolák hallgatóit is.

Networking: Információcsere lehetőségek mindenki számára a legkülönbözőbb formákban

A DMEA egyik oszlopaként a networking az utóbbi években még erősebben kiépült. Ehhez folyamatosan csatlakoztak új rendezvény-formátumok – 2019-ben is.

Számos networking-esemény, többek között egy üzleti partnerkeresés egészíti ki a programot részben angol nyelven is, amely tökéletes kommunikációs platformot kínál a DMEA minden résztvevőjének. A DMEA – Connecting Healthcare IT 2019-ben ismét lehetőséget biztosít látogatóinak ingyenes részvételre számos vásári vezetésen és szakmai kiránduláson.

Gyakorlatközeli bemutatók, beszélgetések és workshopok, vásári vezetések és karrierbörzék a szektor számos résztvevője számára kínálnak sokoldalú lehetőségeket, hogy tapasztalatot cseréljenek, kapcsolatokat építsenek, és hogy közösen keressenek megoldást a szektort aktuális problémáira.

További információ:

https://www.nemet-vasarok.hu/messe-berlin/dmea-connecting-digital-health/

www.dmea.de

(forrás: dmea.de)

cimkék

DMEA, IT
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!