hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nyílt levelet írt az orvosi kamara elnökének Csókay András (Érkezett a válasz...)

A Magyar Nemzet közli azt a levelet, amelyben Csókay András az etikai vizsgálatok azonnali megindítását, illetve a kamara elhatárolódását sürgeti a politizáló háziorvosoktól.

Tisztelt Elnök Úr!

A lakosság köreiből több olyan visszajelzés érkezett, hogy háziorvos kollégáink egy része elbizonytalanítja az oltásra jelentkező betegeket a kínai és orosz vakcinákkal szemben.

Ennek fényes bizonyítékául szolgált a Komáromi Zoltán háziorvos-doktor úrral, a DK egészségügy-politikusával történt beszélgetés az ATV Egyenes beszéd című műsorában, amelyben Komáromi nyíltan el is mondta, hogy ő mint háziorvos hogyan bizonytalanítja el a hozzá oltásra jelentkezőket a kínai vakcinával kapcsolatban. A felháborodott lakossági bejelentések is erről számolnak be. Egészségügyi vészhelyzet lévén azonban a katasztrófa medicinát érintő szabályai az érvényesek, ezt minden orvosi egyetemet végzett embernek tudnia kell. Így az oltóanyag harmadik fázis szerinti vizsgálatát nem kell befejezni, ahogyan az ebolajárványnál sem történt meg ez ahhoz, hogy megkezdődjön a tömeges oltás, amennyiben egy teljesen ismert oltóanyag-technológiáról van szó.

Márpedig az elölt kórokozó, jelen esetben a vírus mint oltóanyag lassan kétszáz éves sikeres múltra tekint vissza. Nem százezrek vagy milliók, hanem százmilliók halálát, súlyos szövődményét lehet így megakadályozni. A kínai vakcináról a legmagasabban rangsorolt tudományos lapok is közölték már a jó eredményeket. Sajnos a hazai háziorvosok egy része, megszegve a hippokratészi esküjüket, tudatlanságuktól, vagy a kormány sikeres munkája elleni bosszújuktól vezetve jelentős mértékben hátráltatják a járvány elleni védekezés sikerét, annak legyőzését, súlyosan vétkezve ezzel a Magyar Orvosi Kamara etikai kódexében foglaltak ellen.

Elnök Úr!

Kérem a szükséges etikai vizsgálatok azonnali megindítását, illetve a kamara halasztást nem tűrő elhatárolódását ezektől a kollégáktól!

Írja a Magyar Nemzetben közzétett nyílt levélben Csókay András idegsebész, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa.

A Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének válasza.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink