hirdetés
hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Nyárvégi programzáró Szentendrén

Megpezsdül az élet hétvégén a Szentendre éjjel-nappal nyitva című rendezvény jóvoltából: a nyárvégi programzáró kulturális fesztivál három napján a szervezők szándéka szerint reggeltől éjjel két óráig igazi mediterrán élet tölti meg a várost.

A pénteken induló eseménysorozathoz a Dumtsa Jenő utca megtelik képző- és iparművészek munkáival, a könyvtár, a múzeumok és a galériák késő éjszakáig képzőművészeti, irodalmi programokat, vetélkedőket rendeznek. A régi művésztelepen nyitott műtermek, pénteken éjjel is nyitva tartó templomok várják az érdeklődőket.
A belvárosban több színpadon zenei programok zajlanak, lesz Blues péntek és Ska szombat, latin zene, flamenco- és salsabemutató. Fellép a Vujicsics és a Kecskés együttes.
A programok sorába tartozik vasárnap a Bükkös-patak partján a Bors családi nap, amelynek keretében borsostokányfőző és borsválogató verseny fokozza az izgalmakat, mindezt borsmentakoktél-kóstoló egészíti ki. A városházán keresztény irodalmi estek, a P Art Moziban Keresztény filmklub várja az érdeklődőket.
Az eseménysorozat keretében rendezik meg a MűvészetMalomban X. Nemzetközi Performance és Nehézzenei Fesztivált, ahol többek között Felugossy László és Szirtes János különleges előadása hökkenti majd meg a publikumot.

 

MTI

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés