hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Nyári színházi országjáró

Rég volt az már, amikor nyári szabadságra ment a színház. Mostanság inkább a szabadba vonul: az ország számos pontján afféle „minifesztiválok” várják azokat, akik nem bírnak ki színház nélkül három hónapot.

Az Esztergomi Várszínház mindig jó hosszú szezonnal és számos színházi előadással várja a nézőket. A júniusi „bemelegítés” után július 2–3-án az Anconai szerelmesek című – a Radnóti Színházban annak idején frenetikus szériát futott – darabot mutatják be, ezúttal a Szatmárnémeti Északi Színház előadásában. Egy héttel később pedig – július 9–10-én – Kiss Csaba A dög című művét játsszák; ez ősbemutató, az Esztergomi Várszínház és a kecskeméti színház közös produkciója (ősztől nyilván Kecskeméten megy majd). Július 27-én a L’art pour l’art Társulat lép föl, augusztus 6–7-én a Révkomáromi Jókai Színház. Utóbbi Jókai Mór Gazdag szegények című művének előadásával tiszteleg az író halálának 100. évfordulója előtt.

Budapesten a Ferencvárosi Ünnepi Játékok keretében július 3-án a Magyar Fesztivál Balett Káin és Ábel, illetve a Bolero című előadását mutatja be, melyet Markó Iván rendezett, 9-én és 13-án pedig Verdi Álarcosbál című operáját, Koltay Gábor rendezésében

A Gyulai Várszínház július 5–6-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című művet kínálja a Ruttkai Színház előadásában, július 8-án pedig izgalmasnak ígérkező bemutatóval áll elő: Örkény Tóték című darabját Vidnyánszky Attila rendezi. Lesz opera is (Erkel Ferenc: Dózsa György, Donizetti Don Pasquale), operett is (Ábrahám Pál: Viktória), majd augusztus 12-én újabb bemutató: Shakespeare Szentivánéji álom című darabját az Új Színházban már ismert vendégrendező, Maszlobojscsikov állítja színpadra, Eperjes Károllyal, Bubik Istvánnal, Tordai Terivel, Györgyi Annával és Takács Katalinnal a főbb szerepekben.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés