hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Novemberi hétköznapok

A legátlagosabb hétköznapon, november 10-én, kedden, hirtelen kis táncfesztivál kerekedik: a Kassai Állami Színház délután és este Miskolcon klasszikus művet ad elő, a Giselle-t; míg Budapesten különféle helyszíneken egymást érik a táncelőadások. A Nemzeti Táncszínházban este héttől: az Experi- Dance, ugyanakkor a Bárka Színházban a Csiky Gergely Állami Magyar Színház táncosai, majd fél óra múlva a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában a PR-Evolution Dance Company, 8-kor pedig „hazai pályán”, az Artus Stúdióban játszik Goda Gábor társulata. De szintén ebben az időben a MU Színházban lép föl a Magyar Mozdulatművészeti Társulat.
  Ami a klasszikus zenét illeti – és a szűk hely miatt csak két napra szorítkozunk –, a két nagynak ígérkező előadás a Nemzeti Filharmonikusok november 12-i koncertje, a két zongorista-nagyság, Kocsis Zoltán (ezúttal karmesterként) és Ránki Dezső (hangszerén) Haydn D-dúr zongoraversenyét vezetik elő; a második részben pedig érdeklődve hallgathatjuk Kocsisnak mint az új Bartókösszkiadás gondozójának felfogását a Concertóról. Előző nap a régi zene szerelmesei láthatják végre a kiemelkedő hangszerest és zenekarvezetőt, Jordi Savallt a Hespčrion XXI élén, amint A lélek zarándoklata – a keleti és nyugati zene párbeszéde című előadást mutatja be a MűPában, Montserrat Figueras közreműködésével.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés