hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Nőtt az idei távozás esélye (frissítve 06. 06.)

Jelentősen megnőtt az esélye annak, hogy Gyurcsány Ferenc még az idén távozik; a lehetséges jelöltek közül Bajnai Gordon lenne a leginkább piacpárti, áll az egyik vezető londoni befektetési ház csütörtöki elemzésében, amely szerint a gazdaság helyzete miatt a Fidesznek is jelentősen vissza kellene vennie ígéreteiből, ha győzne az esetleges előrehozott választásokon. Bajnai később közölte: nem akar miniszterelnök lenni.

A Dresdner Kleinwort elemzése szerint a leginkább piacpárti választás Bajnai Gordon gazdasági miniszter lenne, mivel ő arról ismert, hogy a változásokra összepontosít a "napról napra történő politizálás helyett", és őt az SZDSZ is üdvözölné. A Dresdner Kleinwort szerint Bajnai független gondolkodásmódja ugyanakkor nem illeszkedne jól az MSZP többsége által jelenleg megfogalmazott vágyakhoz, áll Dresdner Kleinwort elemzésében.

Az euróövezeti csatlakozásról a londoni Dresdner-elemzők azt írták, hogy jóllehet Gyurcsány Ferenc gyakran hangoztat 2011-2013 közötti belépést, a 2011-es csatlakozás azonban "kivihetetlen", és a 2013-as is "nagyon ambiciózus". A ház maga 2014-2016 közötti magyar euróövezeti belépést vár.


A Goldman Sachs londoni befektetési részlegének új elemzése szerint a havi hivatalos magyarországi deficitközlések "már nem számítanak eseménynek" a közfinanszírozásban az elmúlt két év során bekövetkezett "drámai" javulás nyomán. Jelenleg úgy néz ki, hogy az idei hiány kissé el is marad a 4 százalékos céltól; a GS londoni elemzőinek saját előrejelzése 3,8 százalékos idei hiány. A ház azonban azt már valószínűtlennek tartja, hogy 2009-ben és 2010-ben további hiánycsökkentések történnének.



MTI

Bajnai nem akar miniszterelnök lenni

Bajnai Gordonnak nem ambíciója a miniszterelnöki poszt. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter ezt pénteken mondta az MTI-nek a franciaországi La Baule-ban, ahol a VI. Befektetési Világkonferencián vesz részt. "Magyarországnak jó szórakozás külföldön és belföldön egyaránt, hogy személyi kombinációkkal foglalkozzon. De én azt gondolom, hogy inkább dolgozni kellene, mert az országnak nagyon világos feladatoknak kell megfelelnie" - jelentette ki a politikus.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés