hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Névtelen adomány a dél-pestiben

Mintegy 8 millió forintos magánadományból csaknem teljesen megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sebészeti Osztálya.

Az átadó ünnepségen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki példaértékűnek nevezte a felújítást szponzoráló cég hozzáállását, amely bár évek óta rendszeresen segít rászoruló szervezeteket és intézményeket, magát sosem állítja előtérbe. Az intézmény ellátási területén működő vállalkozás ezúttal is ragaszkodott inkognitója megőrzéséhez, jóllehet már másodízben támogatta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sebészeti Osztályát; 2008-ban két VIP-kórterem kialakításához nyújtott segítséget.

A mostani rekonstrukció eredményeként a betegeket immár a napjainkban elvárható körülmények között gyógyíthatják a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sebészeti Osztályán, amely csaknem négyszázezer ember ellátásáért felel, és ahol évente mintegy 2200 műtétet végeznek.

A felújítás – amely magában foglalja a teljes burkolatcserét, a festést, új lámpatestek felszerelését, valamint az orvosi szoba bútorainak cseréjét – jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az osztályon a kórház megnyitása óta, vagyis 30 éve csak tisztasági festésre futotta.

Nem véletlen, hogy dr. Lehoczky Péter helyettes főigazgató igazi karácsonyi ajándéknak nevezte a felújítást.

(forrás: JFK)
hirdetés

Könyveink