hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nem hiszik, hogy javult a magyar egészségügy helyzete

Sokat elárul a közhangulatról, hogy az egyik felmérés kimutatta: az emberek 70%-a szerint hamis az az állítás, hogy az elmúlt időszakban javult az egészségügy helyzete, közli a Portfolio.

2015 és 2018 között a Miniszterelnöki Kabinetiroda több közvélemény-kutatást végzett az állampolgárok hangulatának szondáztatására. Ezek közül kifejezetten érdekes, ami az egészségügyet vizsgálta. Az Alfahír ugyanis betekinthetett a Századvéggel készíttetett felmérésekbe egy közérdekű adatigénylés után. A portál cikke szerint hat terület van, ahol az emberek többsége úgy gondolja, semmit vagy keveset tett a kormány.

A megkérdezettek 45%-a szerint 10 év alatt nem csinált semmit az Orbán-kormány az egészségügy fejlesztéséért, 37%-uk pedig úgy véli, hogy keveset tett az ügy érdekében. Mindössze 14,7% gondolta azt szeptemberben, hogy 2010 óta sokat tett a kormánypárt az egészségügyért. Sokat elárul a közhangulatról, hogy az egyik felmérés kimutatta: az emberek 70%-a szerint hamis az az állítás, hogy az elmúlt időszakban javult az egészségügy helyzete.

Ha a minisztérium aziránt érdeklődött, hogy az országban mi a legnagyobb kihívás, akkor az első helyre szintén az egészségügy került. A megkérdezettek 29%-a tette ezt az első helyre, a második helyen szerepelt a szegénység és gazdasági problémák, a harmadik volt az illegális bevándorlás, majd 12,9%-kal a negyedik helyen az oktatás ügye, írja a Portfolio.

(forrás: Alfahír, Portfolio)
hirdetés

Könyveink