hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

„Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani"

Szél Ágoston rektor arról is beszélt az Inforádiónak, hogy miként érte el a Semmelweis Egyetem a látványos előrelépést a minap nyilvánosságra hozott egyetemi rangsorban.

A Semmelweis Egyetem csaknem száz hellyel javította előző évi pozicíóját és a magyar intézmények között a legjobb helyen végzett az élet- és orvostudományi területen felállított nemzetközi rangsorban. Szél Ágoston megjegyezte, ehhez nemcsak az oktatás és a kutatás színvonalán, hanem a kommunikáción is javítani kellett:
"A Semmelweis Egyetemen hosszú évek óta próbálkozunk azzal, hogy a kutatás és az oktatás eredményességének színvonalát folyamatosan javítsuk" – mondta, s hozzátette: a rangsorokon elért helyezéseink nem tükrözik ezeket az erőfeszítéseinket, ezért még erőteljesebben igyekeztünk a tudományos munkásságunk színvonalát emelni, ugyanakkor elkezdtük tanulmányozni, hogy ezek a rangsorok milyen paramétereket mérnek. "Arra jöttünk rá, nem mindegyikre figyelünk oda, tehát a paramétereinket is ápolni kell, úgy fogalmaztuk meg egy megbeszélésen: nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani" - idézik a Semmelweis Egyetem rektorát az inforadio.hu-n.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink