hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A Kenézy kórháznak nem kell az Év Orvosa

Fábián Ferencet 2009-ben bocsátották el azzal az indokkal, hogy durván beszélt a betegekkel és kollégáival, indokolatlanul küldött egy beteget (akit öt éve kezelt) CT-vizsgálatra, és félrevezette a menedzsmentet, mert azok állítólag a valós három helyett csak két szakvizsgájáról tudtak.

Annak ellenére, hogy a bíróság jogerős ítélettel helyezte vissza állásába, mégsem állhatott munkába. Az onkológiai osztály egykori vezetőjét március 1-jén újabb felmondólevél várta, miszerint korábbi munkaköre megszűnt a kórházi átszervezések és az onkológiai klinikával kialakított együttműködés miatt.

Az orvossal együtt az onkológus több egykori betege is megjelent kedden a Kenézy kórházban, ők a jelenlétükkel demonstráltak az orvos mellett, de ők sem jutottak be a kórházba.

Fábián Ferenc

Az elbocsátásról

Az állásába bírósági úton visszahelyezett, három szakvizsgával rendelkező orvos a Független Hírügynökségnek úgy fogalmazott: értetlenül áll a történtek előtt, szerinte törvénytelen, ami most a kórházban folyik.

Az előzményekről elmondta: 2009-ben bocsátották el állásából, az indoklás szerint azért, mert gorombán beszélt a munkatársaival, indokolatlanul küldött egy beteget (akit öt éve kezelt) CT-vizsgálatra, és félrevezette a menedzsmentet, mert azok állítólag csak két szakvizsgájáról tudtak. A három szakvizsgával (radiológia, sugárterápia, onkológia) rendelkező orvos 7 évig vezette az onkológiai osztályt. Szerinte azért váltak meg tőle, mert egy másik kolléga szemet vetett az állására.

Munkaügyi pert indított, amit két év után meg is nyert. A bíróság januárban jogellenesnek és alaptalannak ítélte meg az elbocsátást, és hatmillió forintot is megítélt az orvosnak. A pénzt azonban a doktor a mai napig nem kapta meg. A 49 éves orvos a múlt héten már próbálta felvenni a kapcsolatot a kórház vezetésével, de nem fogadták, hétfőn viszont szólt a titkárnő, hogy kedden keresse meg. Ő azt gondolta, a munkába állással kapcsolatban, ehelyett a titkárnő egy papírt akart a kezébe nyomni - a felmondását. Ő azonban nem vette át, csak átolvasta, ügyvédje tanácsára azt kérte, postázzák.

Szentgyörgyi János, a kórház sajtószóvivője az MTI érdeklődésére közölte: az üggyel kapcsolatban nem nyilatkoznak, azt nem kommentálják. "Az onkológiai osztály zavartalanul működik, a betegek magas színvonalú ellátása biztosított" - mondta a szóvivő.

Fábián Ferencet tavaly, a 2009-es "Év Orvosa" díjjal tüntették ki. 

(forrás: MTI, HVG, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink