hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Nem a kirúgott igazgató hibázott a Szent György Kórházban

Nem Csernavölgyi István követte el a mulasztást, amelyre hivatkozva április közepén menesztette a vezetőt Kásler Miklós, írja a hvg.hu.

Nem a székesfehérvári Szent György Kórház egy hónapja leváltott főigazgatója követte el azt a mulasztást, amelyre hivatkozva leváltotta őt az emberi erőforrások minisztere – állapította meg az intézményben lezajlott belső vizsgálat. A vizsgálatot az új főigazgató, Bucsi László indította, aki megerősítette a hvg.hu értesüléseit.

Az Emmi hivatalos közleménye azzal indokolta a főigazgató leváltását, hogy Csernavölgyi István súlyos mulasztást követett el, egyben tudatta, hogy az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató irányítja az intézményt.

E megbízás ugyan csak egy napig tartott (mert április 12-én Kásler Miklós már ki is nevezte a kórházat a hivatalos pályázat lezárultáig irányító új főigazgatót, Bucsi Lászlót), Reiber István átmeneti kinevezése mindenképp pikánsnak mondható: a belső vizsgálat szerint ugyanis éppen ő felelt a késedelmes járványügyi adatszolgáltatásért, amelyre hivatkozva Kásler Miklós leváltotta Csernavölgyit.

Az Emmi a cikk megjelenéséig nem adott választ, hogy indított-e a mulasztás ügyében saját vizsgálatot, illetve, hogy elfogadja-e a kórház belső vizsgálatának eredményét, vagyis elismeri-e, hogy megalapozatlan indokra hivatkozva távolították el posztjáról Csernavölgyi Istvánt. A lap szerette volna azt is megtudni, hogy volt-e az adatszolgáltatás elmulasztásán túl más oka is a főigazgató leváltásának, illetve, hogy ha nem, a belső vizsgálat eredményében előfordulhat-e, hogy a menesztett vezető visszaveheti megbízását.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink