hirdetés
hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.
hirdetés

Napelemes rendszer épül a Szent János Kórházban

A budapesti Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak mint közfinanszírozott egészségügyi szakellátó intézmény – a pályázati céloknak megfelelően – sikeresen pályázott a „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” elnevezésű projekten. Ennek köszönhetően 112,71 millió forint Európai Uniós és hazai forráshoz jutott.

A Szent János Kórház Buda és az agglomeráció megkerülhetetlen egészségügyi szakellátó intézménye: évente csaknem ötvenezer fekvőbeteget és közel egymillió járó beteget lát el a nyugat-közép-magyarországi régióból gyakorlatilag az összes orvosi szakmában. Buda egyetlen fekvőbeteg-intézményeként fogad 18 év alatti pácienseket. A betegek gondozása, gyógyítása a kórház több telephelyén történik.  A KEHOP 5.2.11-16-2016-00016 jelzetű projekt keretében megvalósuló fejlesztés az intézmény energiafelhasználásának jelentős csökkentését célozza a megújuló energiaforrások hasznosítása révén.

A szolár rendszer az intézmény központi telephelyén, valamint a Budai Gyermekkórház telephelyen biztosítja majd a korszerű technológiai színvonalat. Ezzel gyakorlatilag jelentősen csökken a káros üvegház-hatás, ami nemcsak óvja a természetes környezetet, hanem sajátos egységbe vonja a a patinás épített környezetet és a korszerű technológiát. A beruházás lehetővé teszi az erőforrások racionalizálását és a hatékony intézményi működést.

A közbeszerzési eljárás eredményeként aláírásra került a kivitelezői szerződés, így megkezdődhetnek a terület-előkészítési és kivitelezési munkák. A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2017.12.31.

(forrás: Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés