hirdetés
2021. május. 10., hétfő - Ármin, Pálma.
hirdetés

Nagy Anikó: A középpontban az ember áll

A nagy minisztérium reprezentálja és képviseli annak a szellemiségét, amit elkezdtünk: a folyamat középpontjában az ember áll, mondta az államtitkár az EchoTV-ben.

hirdetés

Kritikus terület, és a következő időszak legfontosabb feladata az ápolási területek és munka elismertségének növelése, amelynek elengedhetetlen eleme, hogy a következő négy évben is tudják ütemezetten emelni a béreket, emellett rendbe tenni a szakképzését, és növelni ezen a területen is az ösztöndíjakat. Erre 28 milliárd forinttal több jut majd jövőre – mondta Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár az EchoTV-ben.

Jelenleg nincs napirenden a biztosítási rendszer átalakítása, de a cél, hogy külön válasszák a magán- és az állami egészségügyi biztosítási rendszert, valamint az állami ellátás területét. Emellett pedig vizsgálják, hogyan tudnának az állami biztosításban még jobb és minőségibb szolgáltatást nyújtani a lakosság számára.

Nagy Anikó cáfolta, hogy vita lenne közte és Varga Mihály pénzügyminiszter közt a kancellári rendszer bevezetését illetően. Jelezte, amit ő szeretne az egy olyan megerősített gazdálkodás és szabályozottság, melyben a gyógyítás szabadsága az orvos kezében marad.

Az egészségügyért felelős államtitkár arra kérdésre, mi az oka, hogy mostantól a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel a Dél-budai Centrum megvalósításáért, a következőt mondta: a beruházás komplexitása miatt volt rá szükség. Ugyanakkor a tárca továbbra is véleményezni fogja szakmailag a szuperkórház programot – tette hozzá.

 

(forrás: Echo TV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink