hirdetés
2022. szeptember. 26., hétfő - Jusztina.
hirdetés

Mutassa a tányérját! Interneten jön a segítség

Interneten csetelve próbálnak segíteni az egyetem szakemberei olyan fiataloknak, akiknél felmerül valamilyen evészavar gyanúja – írja a Semmelweis Médiasarok.

A névtelennek maradó fiataloknak egy honlapon (www.proyouth.eu) kell regisztrálniuk, és beszélhetnek problémájukról a pszichológusokkal, illetve támogatást kaphatnak a programban résztvevő kortársaiktól. A nemzetközi Pro-Youth oldalt azért hozták létre, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot és megelőzze az evészavarok kialakulását az egyetemista, főiskolás korosztály körében. Ez az időszak ugyanis a legérzékenyebb az evészavarok (anorexia, bulimia, falászavar, elhízás) kialakulásának szempontjából. Az internetes platformon hasznos információkat és konkrét tanácsadói segítséget kaphatnak a testi és lelki egészséggel kapcsolatos kérdésekre és problémáikra.

A program a heidelbergi egyetem kezdeményezésére 2011-ben indult. Hét európai országot ölel át, amelyben Magyarországot a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete képviseli – olvasható a Semmelweis Médiasarokban.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Ismét elérhető a speciális telefonos információs szolgálat, ahol szakemberek segítik a sclerosis multiplexes és az NMO (neuromyelitis optica) betegeket.