hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Most inkább az influenza fertőz idehaza

Most inkább az influenza miatt kerülnek kórházba a betegek, miközben az omikron enyhe tüneteket produkál a fertőzötteknél, hangzott el az ATV-n.

Bár még mindig jelen van az országban a koronavírus tömegesen fertőző variánsa, egyre kevesebben vannak, akik súlyos szövődményekkel kerülnek kórházba emiatt. A házi orvosok továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy a covid és az influenza fertőzés tünetei nagyon hasonlóak. A betegeket tesztelő orvosok azt mondják: az utóbbi időszakban egyre inkább háttérbe szorul a Covid.

Az átoltottság a populációban elég jó volt, tehát hozzájárult ahhoz, hogy enyhébb klinikai tüneteket lássunk. Ez azonban nem biztosíték semmire. Az omikronnal szerencsénk volt, semmi garancia nincsen arra, hogy a következő variáns, ami adott esetben a gyengébben átoltott afrikai vagy ázsiai területeken keletkezik, hogy az valószínűleg ilyen gyenge tüneteket fog okozni – magyarázta Jakab Ferenc virológus professzor az ATV Híradójának.

A virológusok szerint a járvány ugyan lecsengőben van, semmi garancia nincs arra, hogy őszre nem tér vissza a koronavírus, akár egy új variánssal.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink