hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

MOK: fizetési meghagyás a tagdíjért

Százával kapják az orvosok a fizetési meghagyásokat a bíróságtól, miután a MOK jogi úton próbálja behajtani az elmaradt tagdíjakat.

Szeptemberben terjeszti az egészségügyi államtitkárság a parlament elé a kötelező kamarai tagság visszaállítását célzó javaslatot. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) által szorgalmazott intézkedésért cserébe a kormányzat azt kérte a MOK elnökétől, Éger Istvántól, hogy ne biztosítson felületet az orvosok szervezett külföldi munkavállalásához. Éger ígéretet tett, hogy a kamara a továbbiakban nem küldi ki a külföldi állásokat közvetítő cégek anyagait – nyilatkozta nemrég Szócska Miklós államtitkár

A kamarai tagság kérdése már csak azért is kényes, mert nemrég kiderült: százával kapják az orvosok a fizetési meghagyásokat a bíróságtól, miután a MOK jogi úton próbálja behajtani az elmaradt tagdíjakat. Többek szerint jogosulatlanul, Éger viszont közölte: sok érintett nem akar emlékezni arra, hogy a kötelező tagság megszüntetése után újra beléptek a szakmai köztestületbe. A helyzet pikantériája, hogy a MOK alapszabálya szerint a kamarai tagság ugyan nem szűnik meg automatikusan a tagdíj elmaradásával, de "akinek 6 hónapot meghaladó tagdíjhátraléka keletkezett és a tagdíjnyilvántartó írásbeli felszólítását követő 30 napon belül sem rendezi – póttagdíjjal együtt – tartozását", azt törlik a tagok sorából.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés