hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Módosították a védelmi intézkedéseket szabályozó rendeleteket

Újra mehetnek uszodába és edzőterembe az iskolások, és megszűnik az otthoni munkavégzés ajánlása. Ismét módosították a védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeleteket, írja az Index.

Hétfőtől az iskolások újra valódi testnevelésórákon vehetnek részt, a szülők pedig lassan búcsúzhatnak a home office-tól, mivel megszűnik az otthoni munkavégzés ajánlása. A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben olvasható, hogy a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik. A legfontosabb tudnivalók:

  • Megszüntetik a közigazgatásban és a gazdaság élet szereplőinél elrendelt felkérést, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására.
  • Az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények látogatása.

A miniszterelnök által jegyzett, május 10-én, hétfőtől hatályba lépő kormányrendeletben arról is rendelkeznek, hogy a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló, tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.

Egy szintén csütörtök este megjelent kormányrendelet leszögezi, hogy „a felsőoktatási intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával”, írja a lap.

(forrás: Magyar Közlöny, Index)
hirdetés

Könyveink