hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Miskolcon már látszik a változás

A szuperkórház főigazgatója, Tiba Sándor szerint már most változás figyelhető meg például a sürgősségi ellátásban, közölte a minap.hu.

A Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója még csak egy hete vezeti a szuperkórházat, de egy minapi sajtótájékoztatón már fontos eredményről tudott beszámolni. Első intézkedései közé tartozott a sürgősségi ellátás javítása. Eddig a betegek akár négy-hat órát is vártak, míg átkerültek a végleges ellátást nyújtó intézménybe, hiszen vannak a Semmelweisben olyan osztályok, amik itt nincsenek. Ez most egy órára csökkent.

A főigazgató azt mondta a Miskolc TV híradójának, hogy még ezzel sem elégszik meg, azt szeretné, ha további szervezéssel a várakozási időt fél órára tudnák csökkenteni. De egy másik változást is érezhetnek majd a betegek a közeljövőben.

–  Szükséges az, hogy a járóbeteg-ellátáshoz azok is hozzáférjenek, akik dolgoznak. Ők munkaidőben 8-2-ig, 3-ig, de akár 4-ig sem tudnak ide eljönni, ezért olyan átszervezést szeretnénk, hogy a délutáni, koraesti órákban is működjenek legalább a fontosabb szakrendelők.

(forrás: minap.hu)
hirdetés

Könyveink