2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

Mesés egészségtudatosság-fejlesztés a HGYE ajánlásával

Manóföldi varázslatokat ajánl a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a játékos gyermekneveléssel foglalkozó Plukkido.

Szólj bele a mesébe!

A Varázsolj Manóföldön! mesekönyv a határtalan képzeletvilágukra építve szólítja meg a kisgyerekeket, hogy a manókkal közös kalandozásaik során ők maguk is szabadon alakítsák a mesék fonalát. Az egészségtudatos életmódra nevelő történetek ilyesfajta átélésével a gyerekek aktív részesei lesznek egy mesevilágnak, ahol segítő hősökké válnak, miközben játékos módon tanulják meg az alapvető higiéniai szokásokat, az egészséges táplálkozás alapjait, az egészséges látás megőrzéséhez hozzájáruló életmódbeli ajánlásokat és a nyugodt elalvás rutinjának kialakításához vezető lépéseket.

Mindez pedig egy olyan hatékony eszközzé alakul a szülők kezében, aminek segítségével eredményesebbek lehetnek az egészség megőrzését támogató szokások kialakításában és azok következetes fenntartásában is. Ráadásul a kéréseik így nem unalomig hallott unszolásként, hanem játékos felhívásként érkezhetnek a gyerekekhez, ami valljuk be, nem utolsó szempont.

Varázsolj Manóföldön!

A házi gyermekorvosok, pszichológusok, szemész szakemberek és dietetikusok, valamint felelősen gondolkodó vállalatok közreműködésével életre hívott Varázsolj Manóföldön!kezdeményezés célja, hogy a szülők kezébe egy olyan játékos eszközt adjon, aminek révén a 3-6 éves gyerekek mesébe építve, a képzeletük mozgósításával sajátíthatják el az egészségtudatos életmód alapjait. Méghozzá egy gazdagon illusztrált, interaktív mesekönyv és hozzá tartozójátékos küldetéseksegítségével. Hisz melyik gyereket ne érdekelne egy izgalmas kaland, amiben a gülüfa tarka leveleit kell felkutatni, a torkos tornádó vagy Furfanga eszén kell túljárni, vagy ahol a bajba jutott szunyókáknak kell segíteni? 

Fotó: Plukkido
Fotó: Plukkido

A gyerekek egészsége és az egészségtudatosságuk fejlesztése közös, társadalmi felelősségünk. Minél hamarabb ragadjuk meg a figyelmüket ezzel kapcsolatban, annál természetesebben alakíthatnak ki később saját maguk is egy egészségesebb életformát.Mielőtt belevágtunk volna a mesekönyv írásába, sok szülőt megkérdeztünk arról, hogy mik azok az egészségüggyel kapcsolatos témák, amiknek a bevezetésén, kezelésén szeretnének változtatni, de ennek ellenére nehezen megy nekik. Ezt később összevetettük az orvosok tapasztalataival, és végül így állt össze az első ingyenes kötet tartalma, ami idén a házi gyermekorvosi rendelők bevonásával 10.000 példányban kerülhet a családokhoz, és aminek nagyon reméljük, hogy lesz majd folytatása, akár egy prevenciós sorozat formájában, hiszen bőven van még miről beszélni és mesélni az egészségügyben és azon túl is – tette hozzá Táncsics Judit a kezdeményezés megálmodója, a Plukkido ügyvezető-társalapítója.

Összefogás az egészségtudatosság fejlesztéséért

A kezdeményezés keretén belül ingyenesen elérhető interaktív mesekönyvet az óvodáskorú gyermeket nevelő szülők a gyermekorvosi rendelőkben vehetik át. Az első, 10 ezer példányos kiadásból a házi gyermekorvosok kb. 10-10 példánnyal ajándékozhatják meg a saját körzetükben hozzájuk érkező családokat.

 

(forrás: Plukkido)
hirdetés

Könyveink