2021. május. 07., péntek - Gizella.

Merkely Béla a platófázisról

Platófázisba ért a koronavírus-járvány, közölte a Semmelweis Egyetem rektora kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

hirdetés

Úgynevezett platófázisba ért a koronavírus-járvány a csaknem egy hónappal ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedéseknek köszönhetően, mondta Merkely Béla, aki szerint a korlátozó intézkedéseket továbbra is érdemes fenntartani, hogy azok a plató elérése, vagyis az esetszámok növekedésének megállítása mellett az esetszámok csökkenését is eredményezzék. Ez lehetővé tenné, hogy ki lehessen várni, amíg a lakosság jelentős részét beoltják.

A koronavírus elleni oltással kapcsolatban a kardiológus professzor arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg a lakosság 60 százaléka nincs beoltva, valamennyi ember veszélyben van. A www.vakcinainfo.gov.hu honlapon elérhető regisztráció egyik célja ezért az oltással kapcsolatos bizalom növelése.

A rektor kitért arra is: a Semmelweis Egyetem klinikáin több mint ötszáz koronavírusos és koronavírus-gyanús beteg fekszik. A hozzátartozók tájékoztatásáért ezért létrehoztak egy információs vonalat, amelyen az általános információk mellett az előre megjelöltek hozzátartozójuk állapotáról is érdeklődhetnek.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 2,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!