hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Mentőöv a zalaegerszegi traumatológiának

Heteken belül rendeződhet a zalaegerszegi megyei kórházban a traumatológiai ellátás – tudta meg a Népszava.

A pécsi egyetemen megtaláltuk azt a szakembert, aki vállalja a zalaegerszegi megyei kórház traumatológiájának a vezetését, közölte a lap érdeklődésére Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője. Hozzátette: az új főorvos feladata lesz mielőbb „újraépíteni” az osztályt, amelyhez az egyetem minden tőle telhetőt biztosít.

A tárcavezető – aki a felsőoktatásért így a pécsi egyetemért is felelős miniszterként jár el az ügyben – abban bízik, hogy akár heteken belül fölveheti a munkát az új szakorvosi csapat. S ha már úgy alakult, hogy pécsi egyetemi ember dolgozik majd a zalaegerszegi megyei kórházban, ellátási szintet is lépnek, és kihelyezett tanszékként is üzemel a jövőben a traumatológai osztály. Ez azt is jelenti, hogy gyakorló hellyé is válik, azaz orvostanhallgatók is részt vehetnek a munkában, illetve rezidensekkel egészíthetik ki a személyi állományt. A miniszter szerint akár heteken belül munkába állhat az új szakmai csapat. Már csak azért is szorgalmazzák ezt, mert Palkovics László szerint az ellátás biztonsága szempontjából sem túl szerencsés az, ami Zalaegerszegen történik.

A zalaegerszegi traumatológia leállása után négy nappal Kásler Miklós, a humántárca vezetője kiadott egy közleményt. Jelezte, hogy „soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el” a Zala megyei traumatológiai ellátás jelenlegi helyzetéről, kitérve az intézményben felmondott 7 traumatológus orvos távozásának valamennyi körülményére.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink